O mamă își pierde fiica din cauza unei greşeli pe care a făcut-o pe Facebook! PERICOLUL despre care NIMENI nu VORBEȘTE!

Advertisement

Mulţi oameni, în special copii nu ştiu cum să se protejeze atunci când se conectează pe astfel de reţele sociale şi nu ştiu ce anume să urmărească şi ce să evite.

Este şi cazul unei femei, care şi-a lăsat copilul să navigheze pe Facebook fără restricţii fără însă să bănuiască la ce risc se expune. Într-o zi, fetiţa ei a primit o cerere de prietenie de la o persoană necunoscută. A acceptat cererea de prietenie fără să se gândească că se poate întâmpla ceva rău. Chiar şi poza de profil a persoanei respective dădea asigurări că totul este în regulă. Mama fetei a fost destul de entuziasmată că fiica ei mergea la şcoală şi posta în mod frecvent mesaje pe Facebook cu ea, menţionând chiar şi numele şcolii pe care o frecventează.

La scurt timp însă va realiza ce greşeală colosală a făcut. Utilizatorul de Facebook care era prieten cu fiica femeii şi care aparent părea inofensiv, a descărcat imaginea fetei de pe Facebook şi apoi a încărcat-o pe un site web alături de următoarele cuvinte:

„Fată americană, de doar 6 ani! Costă numai 5.000 de dolari!”. Nimeni nu a bănuit vreodată că prin încărcarea unei imagini inofensive cu copilul tău şi o imagine a şcolii unde studiază poate să determine o asemenea tragedie. Totul s-a schimbat într-o zi, când femeia a mers la şcoală pentru a-şi lua fiica şi a aflat că nu era acolo. Nimeni nu o văzuse în jur. Fiica ei a fost răpită şi de acel individ care îşi crease pe Facebook o identitate falsă.

Dacă aveţi pe contul personal imagini cu copiii voştri sau informaţii despre ce şcoli frecventează, asiguraţi-vă că vă securizaţi contul, astfel ca nicio persoană străină să nu poată să vadă aceste informaţii. Nu vă împrieteniţi cu nicio persoană pe care nu o cunoaşteţi, chiar dacă imaginea sa, pare una sigură. Niciun părinte nu ar dori ca nişte pedofili şi molestatori să descărce imagini cu copiii lor şi să le folosească pentru propriile lor scopuri bolnave.

Distribuie daca ti-a placut!