Little John Thuo este unul dintre numeroșii copii fără casă din Nairobi, Kenya. Este de prisos să menționăm că aceștia sunt văzuți ca ultimele ființe ale societății, ca hoți, de către oameni, dar micul John a dovedit că nu e chiar așa. Chiar și la cel mai jos nivel al societății, poate avea o inimă de aur.

Într-o zi, când John cerșea la mașinile oprite în trafic, a întâlnit o femeie numită Gladys Kamande. Gladys suferea de o boală la plămâni care îi crea o mare dificultate în a respira. Depinde de tub de oxigen, butelii de oxigen și un generator pentru a supraviețui, și trebuie să care toate acestea după ea tot timpul.

Nu numai asta, dar femeia în vârstă de 32 de ani, a trecut prin 12 operații, iar una dintre operații i-a distrus nervul optic și i-a cauzat orbirea.

Fiind un băiat curios, John a întrebat-o pentru ce sunt toate acele dispozitive din jurul ei, și pe parcurs ce femeia îi explica situația ei, cel mic a început să plângă. Și-a dat seama că oricât de grea este viața lui, el o duce, de fapt, mai bine chiar și așa, fără un acoperiș deasupra capului, decât femeia aceasta. Și a început să plângă chiar și mai puternic atunci când și-a dat seama că nu are cu ce să o ajute.


John a luat mâna lui Gladys și s-a rugat ca Dumnezeu să o ajute să se facă bine. Apoi a dus mâinile la buzunar să îi dea puținii bănuți pe care îi avea. Un trecător a văzut toată întâmplarea, a realizat fotografia de mai sus și a distribuit povestea pe Internet, aceasta devenind virală.

De când s-a împrăștiat povestea, străini generoși au strâns peste 3 milioane de șilingi pentru Gladys în doar 4 zile pe un site de strângere de fonduri din Kenya. Fondurile reprezintă jumătate din costurile pe care aceasta trebuie să le achite pentru a primi tratamentul de care are nevoie, în India.

Dar astea nu sunt singurele vești bune. Gladys l-a luat pe John de pe stradă și acum își fac planuri despre cum să-l dea la școală. Acesta a spus că e fericit să studieze atâta timp cât nu se îndepărtează de Gladys, femeia pe care o vede ca pe noua lui mamă.

Până la urmă, se găsește și dreptate în lumea asta nebună, pentru unii. DISTRIBUIE și tu povestea, ca să vadă și alții că există speranță până și pentru cei mai năpăstuiți dintre noi. Totul e să avem încredere că Dumnezeu nu ne uită.